16 juni, 2011

Groot water betekent...

Grote vis zal je denken, en zo dacht ik ook. De laatste keer had ik namelijk aardig goed gevangen bij mij op het kanaal maar was die big van 10kg+ er niet uitgekomen. Nu was de bedoeling om op een groter stuk van het kanaal te gaan vissen en hopen dat er wat dikkere karpers uit komen. Maar of het nou echt zo is dat groot water ook meteen grote vis betekent?


Donderdag gingen Stijn en ik met een peilhengel en een paar kilo boilies opzoek naar een geschikt plekje om zitten. We kwamen uit op een flinke verbreding van het kanaal en na het peilen besloten we om hier maar te gaan zitten.
Na het peilen vonden we aardig wat interessante dieptes waar we wel wat mee konden. Zo vonden we waar de vaargeul was en kwamen we er achter dat de rest van de verbreding bestond uit een diepte van ongeveer 1meter.
Ik besloot om een hengel op het talud van ondiep naar diep te leggen op een diepte van 2meter. De andere hengel gooide ik naar het midden van de vaargeul op een diepte van 3,5meter. Stijn koos ervoor om ook een hengel op een diepte van 2meter te leggen en voor de andere hengel koos die het ondiepe gedeelte van 1meter.
Het begon steeds meer te regen en regen betekent stroming.
Vrijdag gingen we weer wat boilies voeren en wat al te verwachten viel was dat er stroming stond. Hierdoor ging het voeren wat lastig.
Wat wel een nadeel aan deze stek is dat je eerst ongeveer een halve kilometer over ruw terrein moet lopen tot dat je uiteindelijk bij de stek komt.  Maar gelukkig kwam Stijns zijn vader ons helpen en reed met de Vespa een paar keer heen en weer. En voor 2nachten was het ook wel waard.
Zaterdag om een uurtje of half 9 stond eindelijk alles klaar. Of de stek een beetje goed ging lopen was nog maar de vraag. Deze stek was voor ons alle twee nieuw dus het was nog maar afwachten.
Al vrij snel wisten we dat er karper gevangen kon worden. De eerste run was namelijk een feit en door het obstakel vrije water verliep de dril zonder problemen. En jahoor groot water betekende voor deze keer grote vis. 21pond schub lag op de mat.








Hierna zaten we nog buiten beetje muziek te luisteren en soep te eten tot dat Stijn een flinke run kreeg. Een run van het ondiepe gedeelte en een schub van 13pond was het gevolg.
Hierna duurde het niet lang want na een halfuurtje later was het weer raak voor Stijn. Dit keer een zeer mooie spiegel van 15,6pond.


Twee runs zo snel achter elkaar dit zal nog wat worden in de nacht. Maar helaas in de nacht kwam niks meer. ’s Ochtends om een uurtje of 6 kreeg ik weer een run om de vaargeul stek. Een schub van een pondje of 10 als resultaat. Snel de hengel weer ingegooid en jahoor uurtje later weer een run. Dat Stijn wakker werd duurde wat langer. Toen die eindelijk te tent uit kwam mocht die een mooie schub voor me scheppen. Zal deze weer de 10kg grens halen? Het scheelde net een halve kilo. Maar toen we net wouden beginnen met een fotootje te maken vertrok de vaargeul hengel.  De andere karper even gezakt want een foto was die wel waard.
De dril verliep niet even snel want de karper begon aardig wat kracht te geven. Na een aantal minuten gedrild te hebben kon ook deze geschept worden. Wat een pens! Als deze niet te 10kg haalde! En jahoor 22,7pond hangbuik schub. Snel even foto’s gemaakt en de karpers mochten weer zwemmen. Uiteraard ook weer snel de hengels ingegooid en dat was niet voor niks. Uurtje later lag er namelijk weer een schub op de mat.




Nadat we wat hadden gegeten dachten we dat de runs voor vandaag wel over waren maar toch wist Stijn om 12uur nog een run op het ondiepe te krijgen. Aan de dril te zien bleek het wel om een flinke karper te gaan. En of deze man nou een gave had want hij wist namelijk weer een kanaal spiegel te vangen. En een zeer mooie ook van 19pond.
Overdag aten we wat, lazen we wat en luisterde we beetje muziek. Rond 6uur melde de volgende run zich alweer. En weer kwam die van de vaargeul stek. En het begon wel Frankrijk te lijken! Een mooie volschub van 13,5pond.
’s Avonds hadden we echt een top diner. Geen geknoei met koken enzo. Nee de vader van Stijn kwam patat en frikadellen brengen en at ook gezellig mee. Na het eten kwamen er nog wat vrienden langs en na nog een keer de hengels opnieuw in gooien hoopte we dat we wakker werden van een volgende run. Maar helaas deze nacht kwamen er geen runs meer en pakte weer om een uurtje of 12 de spullen weer in. Maar een ding is zeker deze stek wordt niet zomaar vergeten en komen we zeker nog een keer terug.



Vangze!
Jordy

2 opmerkingen :

  1. Schitterende vissen mannen, van een goeie stek, blijkt ook nu weer! Sturen jullie die spiegels ook door naar Joris Weitjens? Of de contactpersoon van de Haarlemse? Voor het Spiegelkarperproject. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de reactie Boudewijn!
    En ja we sturen de spiegels door. We sturen ze naar Peter Heeremans van de Haarlemse.

    Groeten Jordy

    BeantwoordenVerwijderen